neděle 9. února 2020

Dodatek

Ještě zmíním, že před odletem jsme si trošku prošli hlavní město Fort de France a moc nás nenadchlo. Moc lidí, turismus a přitom tam je stejně hodně (třeba tak čtvrtina?) zanedbaných a opuštěných domů jako jinde na Martiniku. Nic moc hezkého na koukání.



Ale zase jsme tam v parku viděli leguána. (Fána fotil a já se držela v bezpečné vzdálenosti, přišlo mi to jako takové druhohorní zvíře...)



Cesta domů se nám pak trochu zkomplikovala. V Paříži jsme nestihli přestup na letadlo do Prahy. Bylo třeba se přesunout z jednoho letiště na druhé přes celou Paříž a času na to bylo tak tak akorát. A zrovna pařížské metro mělo výpadek kvůli nehodě, tak jsme přesedli na autobus, ale ten byl v ucpané Paříži dost pomalý. 

Náhradní let do Prahy se nám nedařilo sehnat, byli jsme už taky hrozně moc unavení, a tak jsme jeli autobusem - ten se jevil jako největší jistota. Cesta trvala závratných 20 hodin a projeli jsme tak půl Evropy - např. Lille, Eindhoven, Osnabrück, Hannover, Magdeburg, Lipsko... Aspoň můžeme podat svědectví, že jediný sníh, co jsme cestou viděli, byl na hranicích Česka a Německa. A moc ho teda nebylo. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Barcelona - den 8.

Všechno dobře dopadlo, už jsme zase zpátky doma. Velmi nevyspaná, navíc ten teplotní šok a v Čechách to žije úplně jinými tématy... Ale to n...