úterý 20. září 2022

Den 6 - Den plážový

Dnes jsme popojeli 11 km na východ do vesnice Arvi a tam pobyli na pláži. Osvědčené triky: lehátko a slunečník (tentokrát za peníze, neb patřily hotelu), sprcha (ty zatím mají fakt na každé pláži) a vydatná bašta (moc příjemná restaurace u moře).


Začíná se mi líbit zdejší systém objednávání jídla. Číšník si přisedne, má jen malý tahák v ruce a vyjmenuje, co zrovna dnes mají v menu. Jídla popíše, vysvětlí, doporučí. Je to osobní, vlastně neefektivní, ale moc milé. Dezert zdarma jsme zatím dostali každý den a po každé to bylo něco jiného. Dnes např. tvaroh politý sirupem a macerovanými višněmi. 

Pláž jsme sdíleli s dalšími asi 4 lidmi, to šlo 😁 A tady Fána kvůli fotce dokonce i tři metry  běžel. 

 
Baví mě "dálkové plavby" - jít si zaplavat tak na kilometr. Tady jsem dokonce i vyfocená, jak se vracím. (Hledej tečku vpravo od slunečního pruhu.) 

Ještě poznámka, která ukáže, že i naše krétská idyla má svoje trhliny 😁 Každou noc se nějak stane, že nám do bytu vleze (i přes sítě na oknech) kněžice zelená alias zelený smradlavý brouk. A hrozně výrazně bzučí a ráda přistane třeba na mém polštáři. To mě vytáčí. Takže při prvním zabzučení se vzbudím a jsem v pohotovosti. Snažím se brouka najít nebo nalákat na světlo. Pak ho ulovím a pokouším se usnout. Když to nejde, čtu si jednu moc zajímavou knížku o anglické gramatice. Ta zabírá do pár minut. Když mám štěstí, jako třeba včera, je brouk jen jeden. Rekord je ale 5 brouků za noc.

A samozřejmě, že tohle všechno jde mimo Fánu. Tvrdě spí, o žádných broucích neví a moje noční manévry s ním nedělají vůbec nic 😁

Žádné komentáře:

Okomentovat