čtvrtek 29. února 2024

Vietnam - den 1. odlet a Hanoj

Hladký průběh celého dne a půl. Nejdřív jsme letěli asi 6 hodin do Kataru, tam jsme strávili asi 3,5 hod. na letišti v Doha a pak dalších 6 hodin při přeletu do Hanoje. Vyrazili jsme v 15 hodin a v cíli jsme byli asi 5 ráno (našeho času), s nějakými asi 3 hodinami spánku... Mazec. 😁

Let jsem si užívala, protože jak poslední dobou spíš létáme s nízkonákladovými aerolinkami, už jsem si odvykla plnohodnotné péči v letadle. Takže najednou opět deky, polštářky, na výběr ze 3 jídel, alkohol i čokoláda. 😁

Letiště v Doha vypadalo hrozně rozlehlé a jedna část nás moc zaujala - pod střechou v hale tam byl parčík, se vzrostlými stromy, keři, vodními prvky. Ohromně to tam vylepšilo klima.


První dojmy z Hanoje. Živelná směs všeho možného - lidi, domů, aut, skútrů, obchodů, služeb, všeho... Nic nemá styl, nebo má, ale neladí s ničím okolo, všeho je moc, často na malé ploše. Najednou rozumím, proč vietnamské prodejny u nás vypadají tak, jak vypadají - oni to jinak neumí a mají to asi v DNA. Jsem dneska hrozně unavená, tak to jen tak na půl oka pozoruju a nic moc si nemyslím.



Potěšila mě večer návštěva místního minipivovaru, který jak kdyby vypadnul někde z hipsterského Karlína. Dali jsme se tam do řeči se zajímavým párem - Švýcar, bývalý diplomat ve Vietnamu a jeho žena Filipínka. Poradili nám nějaké tipy na cestu. 

A ještě pár kuriozit. Ano, vidíte správně... 
Zámečník rovnou na ulici. 
Stánek s pejsky. Víc nevíme. Souvislost s předchozí fotkou určitě nulová. 
Víc fotek a Fánovo povídání najdete jako vždy na https://frantisek-sychra.cz/. 

Žádné komentáře:

Okomentovat