pondělí 9. září 2024

Barcelona - den 2.

První pořádný den v Barceloně. Vydali jsme se do centra (asi 40 min MHD) a strávili tam celý den. Hlavní dojem: příjemné město pro život. 
Zdá se to tu živé, prostorné, zorganizované, a přesto uvolněné, MHD na velmi pěkné úrovni, co chvíli nějaký park nebo hřiště. 

Spousta ulic má velkorysé rozměry, vejdou se do nich 4 pruhy pro auta, cyklopruhy po obou stranách, široké chodníky a leckde i pěší zóna s restauracemi uprostřed. 

A jiné ulice byly úplně komorní, klidné, auto by tam asi ani neprojelo. 

Hodně se mi líbí zdejší architektura. Často míchají tvary - kulaté, hranaté, cokoli. Často to má divné úhly nebo nějakou nepravidelnost. Míchají i historické a moderní. Zdá se mi, že je v tom kus hravosti a odvahy. 

Dobrá kratochvíle byli dnes holubi na hlavním náměstí Plaça de Catalunya. Jsou jich tam stovky a houfně přelétávají tam, kde jim zrovna někdo nasype trochu krmení. Je to úplný nálet... protože lítají nízko nad zemí skrz lidi. 

K večeru jsme došli i k moři, sláva. Na městské pláži bylo hodně živo, ale my jsme koupání na dnešek v plánu neměli. Navíc mně by se už do vody nechtělo, zas takové vedro mi nebylo. 

Tady to je ale dost nerealistický pohled... Na pláži jsme rozhodně nebyli sami. 😁

Žádné komentáře:

Okomentovat