úterý 10. září 2024

Barcelona - den 3.

Pocitově jsme tu tak týden! A dnešek byl výživný. Absolvovali jsme 3hodinovou prohlídku vybraných staveb Gaudího, kterou vedla architektka s obrovskými znalostmi historie, stavebnictví, materiálů. Uměla krásně propojovat informace a všechno názorně vysvětlovala. Nečekala jsem, že zrovna tady budu poučena např. o konstrukcích oblouků a jejich vývoji nebo přínosu Římanů pro současnou civilizaci. Super!! Z jejího povídání jsem byla hodně nadšená. 
Pak jsme dlouho odpočívali u oběda - dali jsme si zdejší tradiční paellu. Konečně jsme se časově sladili se zbytkem Španělska, tzn. že jsme obědvali mezi 15. a 16. hod. 

Další bezva zážitek - jeli jsme visutou lanovkou nad přístavem na kopec Montjuïc. To by samo o sobě bylo prima, ty výhledy nám daly úplně novou perspektivu města. Ale čím to bylo ještě umocněné - v kabince pro cca 12 lidí jsme byli sami dva!! Za námi bylo ještě dost lidí, ale prostě to tak vyšlo. 😊


Byli jsme z toho tak rozjaření, že jsme si ve vyhlídkové restauraci dali místní variantu šampaňského zvanou cava



A v mezičasech nás jako obvykle nejvíc bavilo pozorovat běžný cvrkot na ulicích. Děti si tu ještě normálně hrají venku a nikdo je nikam nezahání, naopak dospělí se často taky nějak zapojí nebo se jen druží okolo. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Barcelona - den 8.

Všechno dobře dopadlo, už jsme zase zpátky doma. Velmi nevyspaná, navíc ten teplotní šok a v Čechách to žije úplně jinými tématy... Ale to n...